Logo Šalvar
Nech tu děti a zmiz! - obálka knihy

Nech tu děti a zmiz!

Prvotina autorky, nekompromisně upřímně popisující peripetie manželského rozvodu a tahanice o děti a majetek

(Věnováno všem, kteří se rozhodli okořenit si život paralelním milostným vztahem v bláhové naději, že uhlídají tu správnou hranici, kdy skončit.)

Podrobnější informace

Ukázka z knihy

 
Milena Holcová v rozhovoru Evy Zerzánové v MF Dnes z 3.6.1999

„První kniha skutečně představovala drenáž pro pocity, které jsem potřebovala odplavit. V době, kdy jsem je dávala na papír jsem netušila, že píšu knihu. Byla velmi otevřená a zasahovala blízké lidi. Ale problémy jsem si tím neřešila. Spíše definovala. Člověk tuší nepříjemnosti, ale z nějakého podivného důvodu do nich jde. O životě se nejvíc dozvíte a naučíte ve vlastním průšvihu. Moje první kniha vyvolala hodně emocí, občas čistou zuřivost, někdy ztotožnění, které mě až lekalo. Pochopíte při tom, že každý nemůže myslet jako vy. Počítala jsem, že ženy se s knihou ztotožní a chlapi naštvou. Úplně se to nepotvrdilo.”

z Databáze knih

Zatím asi poslední kniha Mileny Holcové, která mi unikala a která se už bohužel nedá koupit... Po přečtení mám smíšené pocity - doporučovala bych přečíst všem rozvodovým právníkům... Vinu na rozvodu měly určitě obě strany, domnívám se, že p. Holcová chtěla celou "věc" popsat co nejvěrněji, aby nenadržovala ani jedné straně, ale i tak jsou pro mě některé věci nepochopitelné a neuchopitelné a vůbec nechápu, jak mohou lidi rozvodové řízení vydržet a přežít bez "ztráty kytičky".